Catalyst 3560 - bezawaryjne przełączniki sieciowe
Jeśli jesteś na etapie stawwiania sieci w domu lub firmie to z pewnością wiesz, jak ważny jest niezawodny sprzęt. W dzisiejszym wpisie pragniemy Ci przedstawić garść najważniejszych informacji na temat wysokiej jakości sprzętu - serii przełączników Catalyst 3560 od firmy Cisco. Zapraszamy do lektury!
2020-10-28, 08:32

Catalyst 3560 - co warto o nim wiedzieć?

Switche pochodzące z serii Catalyst 3560 od firmy Cisco to produkty, które są dopasowane do najnowszych rozwiązań technologicznych oraz rosnących wymagań ludzi wobec sieci. Dzięki nim będziesz mógł zadbać o to, aby transfer danych odbywał się szybko i niezawodnie.

Postaw na intuicyjną obsługę i kompaktowy rozmiar

Opisywane przez nas urządzenia można bez wątpienia wsadzić do grupy tzw. przełączników kompaktowych. Wyróżniają się one wieloma przydatnymi funkcjami, które wpływają na zwiększony komfort użytkowników. Warto dodać, że są one wyposażone w rozwiązania które gwarantują wysoki poziom bezpieczeństwa. Z jego pomocą będziesz mógł z łatwością zarządzać siecią oraz tworzyć nowe sieci LAN bazujące na intuicyjnym systemie obsługi. Urządzenia wchodzące w skład serii Catalyst 3560 są dedykowane głównie dla właścicieli niewielkich firm, które chcą zmniejszyć koszty związane z utrzymaniem sieci. Oczywiście sprawdzą się one także w innych przypadkach.

Zaufaj innowacyjnym rozwiązaniom i doświadczeniu

Nie ma wątpliwości co do tego, że firma Cisco jest pionierem w branży sprzętu sieciowego. Oferowane przez nią przełączniki 3560 wykorzystują nowatorskie technologie Fast Ether Channel i Giga Ethernet Channel, które pozwalają grupować do ośmiu interfejsów. Należy wspomnieć też o wysokiej jakości ich wykonania - posiadają one miedziane porty, które są gotowe do ciągłej i intensywnej eksploatacji.

catalyst 3560

Rzecznik prasowy Comel