Dell PowerEdge R730 - wydajność i bezpieczeństwo w jednym!
Serwery to niezbędny sprzęt w rozwijającej się firmie. Musisz jednak wybrać odpowiedni model. Dlaczego warto postawić na Dell PowerEdge R730?
2023-05-09, 12:05

Poznaj zalety serwera Dell PowerEdge R730!

Serwer - każda większa lub rozwijająca się firma powinna w niego zainwestować. Jest to o wiele bezpieczniejsze i wydajniejsze rozwiązanie. Zależy Ci na elastyczności oraz swobodzie? Zanim będziesz mógł się z tego cieszyć, musisz wybrać odpowiedni sprzęt. Czym wyróżnia się PowerEdge R730? Podpowiadamy!

Szybkość i wydajność gwarantowane

Jest to pierwszy aspekt, na który powinieneś zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni model. Serwer musi być szybki i wydajny. Bez tego cały plan na nic. PowerEdge R730 wyposażony jest w dwa procesory Intel® Xeon® E5-2600 v4. Co to dla Ciebie oznacza? Przede wszystkim dużą moc obliczeniową, sporo pamięci oraz obsługę wielu wątków! Bez tych elementów niemożliwe będzie uruchomienie większej liczby maszyn wirtualnych.

Serwer Dell PowerEdge R730 - najważniejsze zalety

Nie zapomnij o pamięci serwera

Wydajność to jedno, ale wspomnieliśmy również o pamięci. PowerEdge R730 to model, który możesz dostosować do swoich potrzeb. Sprzęt umożliwia użytkownikom dowolne instalowanie dysków twardych w różnych formatach. Możesz zatem zdecydować się na SAS, SATA czy NLSAS. Istotny jest również sposób podłączania kolejnych dysków. Dzięki obudowie Hot-Plug nie ma konieczności wyłączania urządzenia. W związku z tym powiększenie przestrzeni odbywa się w sposób niezauważalny dla pracowników.

Dla kogo jest serwer Dell PowerEdge R730?

Pora zatem na najważniejsze pytanie: czy ten model jest dla Ciebie? Dostępne w sklepie Comel urządzenie może zaspokoić potrzeby zarówno średnich, jak i dużych firm. Nie jesteś jeszcze przekonany? Zajrzyj na stronę naszego sklepu!

Rzecznik prasowy Comel